Your are here: Home // , // Hulla Drama | Aksi TV3: Apa Celop! Ganti Nilapura

Hulla Drama | Aksi TV3: Apa Celop! Ganti Nilapura

Apa Celop!


Drama baru slot Aksi TV3: Apa Celop! akan menggantikan drama Nilapura. Apa Celop! dibintangi oleh Wan Sharmila dan pasangannya Kamal Adli.


Sedikit info: Apa Celop! sebuah drama aksi komedi yang dijadualkan akan ditayangkan pada 20 Februari nanti. (jika tiada pindaan!)

Penggunaan Apa Celop! mempunyai makna ke arah mencarut, atau menunjukkan keterujaan yang maksima, atau apabila didatangkan situasi yg terlalu 'hampeh' (celaka). Tapi matchkan penggunaan 'apa celup' arahan Ahmad Idham ini dengan penggunaan 'what the f***' dalam filem-filem barat ....ada mungkin kena-mengena!.

Apakah Apa Celop! adalah 'what the fuck?'

Tapi di ada pandangan dan pendapat dari blog-blog, Apa Celop! itu nampak jelas mencarut.

Filem atau drama sangat mempunyai efek ke dalam minda juga sikap masyarakat. Budak sekolah pun boleh pergi terbang dan mati dari tingkat 8 pasal tonton Superman. Remaja di Malaysia pun sama, lebih-lebih lagi remaja sekarang suka bercakap, bercakap di hp, twitter, blog, fb dan sebagainya. Pembudayaan bahasa kotor ini akan lebih cepat tersebar.

Jadi, anda angguk sajalah kalau betul, Kalau tak betul, then kat bawah ada kotak komen...kita kongsi pandangan


Berkenaan drama Nilapura, boleh dikatakan drama ini akan tamat pada 13 Februari. Akhirnya, dah nak habis drama epik tu. Tapi, memang taklih layan la! Pada yang layan cerita ini sorry la..Huhuhu.. Oklah, apakah nasib Apa Celop!


Share/Bookmark

filed under: ,

1 response to "Hulla Drama | Aksi TV3: Apa Celop! Ganti Nilapura"

  1. For those who want to download this drama,you all can download here..

    http://zyandashand.blogspot.com/2012/02/apa-celop-2012-tv3-aksi-mkv.html

    SHARING IS LOVING..

Telah di buka sebanyak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2010 harian hullahup.
Designed by Harian Hullahup. Blogger Homesponsored by Nazo.