Your are here: Home // // Hulla Biar Betik | Kisah Peragut Di Sembelih

Hulla Biar Betik | Kisah Peragut Di Sembelih

Ngeri & Seram (18SG)

Kena pula dah dekat-dekat nak raya korban ini....huih!Kelantan - 21 Oktober 2012, Begitulah nasib malang kepada 2 PERAGUT yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk kampung Pengkalan Kubor. Menurut saksi, Haji Deris Kelaut 48 (bukan nama sebenar), salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua PERAGUT ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher PERAGUT itu tapi sempat dihalang oleh jirannya.

Namun ketika PERAGUT itu ditangkap, pihak saksi mengatakan tidak ada apa2 barang yang berharga yang didapati pada PERAGUT itu. Salah seorang penduduk tempatan, juga ketua kampung disitu pula yang berang pada PERAGUT itu telah memerintah anak buahnya menyembelih kedua2 PERAGUT ini, kaki2 PERAGUT itu diikat.

Dengar takbir yang bergema, dia telah sembelih PERAGUT tanpa rasa belas kasihan. Darah menyembur keluar, orang tempatan tidak berani menghalang perbuat ketua kampung itu kerana yang disembelih itu ialah seeokor kambing dan seekor lembu yang meRAGUT rumput disembelih untuk hari raya korban.


Share/Bookmark

filed under:

Telah di buka sebanyak:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2010 harian hullahup.
Designed by Harian Hullahup. Blogger Homesponsored by Nazo.